Aktuellt

Aktuellt

Kommande konsert: 

Under pandemin har ett program för en egen produktion tagit form. "Refränger från förr" är nyckeln! Det blir blandad kompott, i Lidingö Kammarkör-anda. Denna konsert vill vi framför så snart läget tillåter. Välkomna!  


Matteuspassionen 2020 (inställd) 

Den 21 och 22 mars 2020 kommer Lidingö kammarkör att framföra Matteuspassionen i Tyska kyrkan, Gamla stan, tillsammans med Sankta Gertruds Kantorei. Välkomna! 


Vi hoppas kunna framföra konserten i Tyska kyrkan ett annat år. Håll utkik! 


Besök även gärna vår Facebook-sida för uppdateringar om aktuella händelser och evenemang.


Konserter hösten 2019:


6 oktober, Dansmuséet, Drottninggatan 17 i Stockholm. 

Tid: 19:00

Pris: Fullpris 150 kr, 8-15 år 80 kr.


21 september, Hällestad församlingshem kl 16.
Inträde 100 kr, inklusive tilltugg.

Med höstens konsert vill vi spegla variationen i repertoaren genom körens historia, liksom den variation vi alla upplever under året. Vi kallar den därför: ÅRSTIDERNA. Häng med från 50-tal till 00-tal; från halsduk till solhatt!


Välkomna!Detta har hänt:


Den 8 och 9 december 2018 var det äntligen dags för fortsättningen av Bachs  Juloratorium i samarbete med St Gertruds Kantorei i Tyska kyrkan, Gamla stan. Vi sjöng kantat 4-6 under ledning av Michael Dierks med orkester.


____


Våren 2018 firade Lidingö kammarkör 70 år som kör! Detta gjordes med en jubileumskonsert på just Lidingö med utvalda låtar som framförts någon gång i körens långa historia.


____


Hösten 2017 satte vi upp en konsert kring temat ”Kosmos” i Eric Ericsonhallen. Vår publik fick följa med oss på en musikalisk resa genom tid och rum där vi blickar utåt, inåt och tillbaka och varvar toner med dikter och berättelser om universums mysterium.


Gösta Gahm, professor i astronomi, guidade oss genom stjärnor och planeter med fakta och fantastiska bilder.


____


Julen 2016 sjöng vi Bachs Juloratorium, kantat 1-3, tillsammans med St Gertruds Kantorei i Tyska kyrkan under ledning av dirigent Michael Dierks. En magisk upplevelse i barockmiljö!